Bedrijfsprofiel

Antonides BV


Antonides-Vollenhove

Antonides BV is opgericht in 1962 als handelshuis van laboratoriumbenodigdheden en grondstoffen voor de voedingsmiddelenbranche. Het hoofdkantoor bevindt zich in Vollenhove. Daarnaast hebben wij twee locaties voor opslag en distributie waar wij iedere werkdag goederen verzenden naar onze relaties.

Kernwaarden van onze organisatie zijn: betrouwbaar, flexibel en innovatief. Onze medewerkers dragen deze waarden dagelijks uit richting u als relatie. Dit kunt u als relatie ervaren in de heldere communicatie en adviezen. Persoonlijk contact met vaste medewerkers is efficiënt en werkt prettig.

Wij leveren meer dan 5000 producten. Deze producten zijn op te delen in drie hoofdcategorieën. Wij leveren: laboratoriumbenodigdheden, chemicaliën en grondstoffen. In deze categorieën vindt u de meest uiteenlopende producten welke kwaliteit en de juiste prijs als eigenschap hebben.

Kwaliteit
Inkomende producten worden door medewerkers gecontroleerd op onze kwaliteitseisen. Voor veel producten verstrekken wij certificaten, verklaringen of specificaties. Het traceren van onze producten gebeurt met batchnummers (unieke productienummers). Daarnaast verstrekken wij informatie over producten welke voldoen aan diverse kwaliteitssystemen zoals ISO, TUV, HACCP, BRC, GFSI etc. Onze kwaliteitsmanager zorgt samen met onze collega's ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.


Tailor made
Wij vertalen uw wensen naar concrete producten. Wij bieden de mogelijkheid om producten met elkaar te combineren en/of te verpakken. Dit doen wij voor laboratoriumbenodigdheden, chemicaliën en onze grondstoffen. Kennis en ervaring dat zijn de belangrijkste factoren.


Logistiek
Het logistieke proces is ingericht om snel en goed te leveren. De meeste producten houden wij voor onze relaties onder de juiste condities op voorraad. Hierdoor kunnen wij normaliter leveren binnen 24 uur!


Fabrikanten en leveranciers
Wij hechten veel waarde aan onze (vaste) toeleveranciers. Gerenommeerde organisaties garanderen ons de beste merken en producten. Wij staan open voor nieuwe ontwikkelingen en producten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
De wereld is naast ons afzetgebied ook de plek welke wij naar eer en geweten moeten onderhouden. In onze dagelijkse werkzaamheden houden wij rekening met mens en milieu. Wij scheiden onze afvalstromen en zorgen dat deze geschikt zijn voor hergebruik. Wij maken gebruik van zonnepanelen en aardwarmte. Het verlichten van ons kantoorpand is hoofdzakelijk voorzien van energiezuinige LED verlichting. Wij bieden de mogelijkheid voor diverse laboratorium disposables een recycle procedure op te stellen. Wij zijn aangesloten bij de stichting RTA welke technologische apparatuur inzamelt. Antonides CV is tevens sponsor van diverse non-profit verenigingen op sportief en op maatschappelijk gebied. Wij proberen samen met sociale werkvoorzieningen arbeidsplaatsen te creëren.